maanantai 22. syyskuuta 2014

Jälkeä jäljen päälle

Kuinkas kävikään, aktiivisempi päivittäminen unohtui kaiken hengailun alle. "Hups".

Metku on starttaillut jälkeä ja varsinainen Miss Nenä onkin. Jos olisin oikein fiksu, alkaisin rakentelemaan sille jonkinlaista treenisuunnitelmaa, ettei juututa minulle ominaiseen paikallaan junnaamiseen ja sen myötä kyllästymiseen - joka puolestaan johtaa helposti paremman tekemisen keksimiseen. Oli miten oli, tässä myös itselle muistiin ensimmäiset kötöstykset näin jälkikäteen. Kahdesta ensimmäisestä löytyy videota, pahoittelen suttuista Lumia-laatua.

Ensimmäinen jälki...
...lähti ihan hienosti, ruokaa jäljellä jokaisella askeleella. Pientä pyörimistä jäljen päällä MUTTA se ei juurikaan eksynyt jäljeltä pois nakkeja etsiessään, mikä on hyvä juttu. Videota katsoessa harmitti vähän, etten jarruttanut juurikaan vaan se sai kiihdytellä nakinhajun perässä, mutta ainakin nenänkäyttökipinä tuli herätettyä.


Toinen jälki...
...huomattavasti keskittyneempää jo. Ei juurikaan pyörinyt vaan eteni jäljellä reippaana häntä heiluen. Nyt jarruttelin pikkuisen, taaksepäin ei päässyt tarkistelemaan ja eteenmenoa joutui hidastamaan niin, ettei evästä jää jälkeen. Hieno pentu!


Kolmas jälki...
...harmillisesti ei ollut kuvaajaa mukana, mutta aika lailla kakkosen kaavalla mentiin. Pituutta oli hieman enemmän kuin aikaisemmin. Jaksoi äärettömän hyvin loppuun saakka.

Maasto kaikissa samanlainen, kuvanmukainen helppo mäntykangas. Aika lailla puhdas sikäli, että tiedossa on ketä tuolla liikkuu ja milloin, mitään sekoittavia juttuja ei siis ollut pienen jälkikoiran reitillä. Koirat ovat olleet mulla jäljentekopaikalla autossa,  näkevät että siellä se akka jotain puuhaa ja aloitteleville se on osoittautunut ihan toimivaksi jutuksi. Metka on ahne pieni otus, joten sille ruokapalkka tulee olemaan paras motivaattori todennäköisesti lajissa kuin lajissa, Motille ruoka puolestaan on ennemminkin välttämätön paha, joten porkkana on löydettävä muualta.

Motilla tökkii nyt joku ihan huolella. Jälki on ollut sille ihan kivaa puuhaa aikaisemmin, nyt vetää aivan ali riman ilman motivaatiota. Ruokahan sitä ei motivoi, joten palkka lopussa on lelu, viimeisimmältä jäljeltä lähdettiin kesken pois kun työnteko ei kiinnostanut - ei ollut yhtään mukana hommassa. En tiedä pitäiskö sillä nyt helpottaa tuota hommaa tauon jälkeen, lyhyempää ja entistäkin helpompaa (Metkan jälkeä se tekis aivan mielellään, omat tökkivät) ja loppuun esim. frisbee joka on tuolle siniselle aivan yliveto lelu. Kunhan nyt saisi sen taas siihen modeen, että jälki on huippua ja lopussa on aivan ykköspalkka! Valjaat voivat olla yksi motivaation laskija, se tuntuu inhoavan niitä riippumatta mallista. Jatkossa siis panta kaulaan ja katsotaan miten mieli muokkautuu.

Onneksi hyvät maastot ovat pienen ajon päässä (kynnys aloittaa on pienempi, kun ollaan hoodeilla joille ajeltaisi muutenkin) ja työt sallivat koirien kanssa harrastamisen hienosti - aamusta ja alkuiltapäivästä pääsee kunnolla valoisaan aikaan metsään ja saa koirat väsytettyä ennen töihinlähtöä.

2 kommenttia:

  1. Voitko laittaa lukija laatikon? Olisi sitten helpompi seurata blogiasi.

    VastaaPoista