perjantai 16. maaliskuuta 2012


Talvilomaviikko. Ollaan ulkoiltu ahkerasti, kun pitkästä aikaa niin voi valoisan aikaan tehdä. Ruden kanssa on erityisesti harjoiteltu lenkille tarpeiden tekemistä, se kun on sitä mieltä, että siellä ainoastaan möngitään penkoilla, metsästetään käpyjä ja tuulen mukanaan kuljettamia kaarnanpaloja ja talutellaan Mottia. Muutamat pissat on saatu houkuteltua jo aikaisemmin (kehujen säestämänä tottakai) ja tänään onnistui jo kakan vääntäminenkin (tästä saa jo namin palkaksi)! Koiranomistajalla todellakin on pienet ilot, ei voi muuta sanoa. ;)

Jottei mene ihan pissa- ja kakkajutuiksi, niin kerrottakoon, että operaatio Raidan kynnen leikkaus on lähtenyt myös käyntiin varsin menestyksekkäästi. Sillä on erittäin ärsyttävät putkilokynnet, missä ydin kulkee ihan kärjessä. Siksi nuo kynnet ovat olleet aina omaan makuuni liian pitkät, vaan kun leikkureilla ei saa tarpeeksi pientä siivua pois. Talvi on siitä mukavaa aikaa tämän proggiksen osalta, että kylmä laittaa ytimen vetäytymään, joten kynttä saa leikattua jonkin verran ahkerammin kuin kesällä - tätä onkin hyödynnetty nyt urakalla. Älysin vihdoin ottaa avuksi myös kynsiviilan (ihmisten kynsille tarkoitetun, hiekkapaperi saattaisi olla vielä parempikin), se näyttäisi edistävän ytimen pakenemista vielä lisää. Nyt nuo kotkan kynnet alkavat näyttämään jo siedettäviltä, mutta operaatio jatkuu...

Myös Ruutia kiinnostaa kynsien leikkely valtavasti. Se tulee tutkimaan muiden tassuja lähietäisyydeltä (vissiin ottaa likinäköisestä emännästä mallia) ja tarjoutuu itse seuraavaksi uhriksi auliisti. Aiemmin Ruden kynnet on napsittu niin, että se makaa toisen sylissä selällään ja toinen leikkaa, mutta tähän ei näemmä ole enää tarvetta. Leidin mielestä köllöttely on ihan mahtavaa, eikä se pistä ollenkaan pahakseen leikkelyn  jälkeistä palkintonamskuakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti