sunnuntai 13. toukokuuta 2012


Hakutreeneissä olikin tänään vilskettä. Paikalla oli kymmenen koiraa, joista yhdeksän kävi metsässä, näistä holskuja seitsemän. Paikalla olivat siis holskut Ruka, Carma, Tara, Pinja, Lakka, Aurora, Huti (missasi metsän tänään) ja Ruuti, sekä sileäkarvainen kettuterrieri Kiila ja karjis Motti. Osanottajaennätys, luulisin. :D Heti alkuun käytiin läpi suuria tunteita kun paikalle saavuttaessa epäonninen Ruka erehtyi tuomaan kuononsa liian lähelle autoa. Motti luikahti sadan käden taktiikasta huolimatta autosta ulos ja gurmottamaan, ei muuta kuin saippuaakin liukkaammasta otuksesta koppi ja niskaperseotteella takaisin autoon... Häkit, kenties?

Ruudilla kiehui tuon seurauksena sen verran, että Taran ja Rukan morjenstamisesta ei tullut yhtään mitään, auto kutsui siis tätäkin sankaria. Yllättäen ääni kellossa muuttui lähes samantien, kun paikalle kaartoi auto kyydissään veli Huti ja emä Aurora. Elikon naama venähti autossa puolella, olihan se pakko ottaa sieltä tervehtimään ja tämähän vetikin kaikki mahdolliset kevätjuhlaliikkeet tapaamisen kunniaksi onnesta soikeana. Hutin se on nähnyt viimeksi kasvattajalla ollessaan, emänsä kerran talvella - ei voi muistaa, eihän? Kuvia tästä ennen treenejä ja niiden jälkeen käydystä iloittelusta löytyy osoitteesta http://puubelandia.kuvat.fi/kuvat/Koirat+2012/2012_05_13/

Itse treeneihin. Motilla oli tänään kaksi maalimiestä valmiina, pitkän tauon vuoksi epäilytti muistaako se ollenkaan mitä sinne metsikköön oikein mentiinkään tekemään. Mitä vielä, sälli puikahti risukkoon määrätietoisesti ja haki lihapullansa, sen verran virkaintoa oli ettei malttanut herkkujaan syödä loppuun. Kolmas piilo oli hieman kauempana, odotimme keskilinjan alkupuolella että maalimies ehtii piilolle ja kävimme sen kolmannenkin eksyneen noukkimassa metsästä pois. Kolmannella tuuli kuljetti hajua aika laajalle sivuun, kaikki koirat kävivät nimittäin tekemässä pienen mutkan täsmälleen samaan suuntaan ja suorivat sieltä sitten suoraan piilolle. Olin kyllä oikein tyytyväinen. Tarttis varmaan alkaa kohta miettimään ilmaisuja...

Ruden kohdalla otettiin näkölähtö kun irtoaminen teki muuten niin tiukkaa, lähti kyllä maalimiehen perään mutta kävi vierellä ja tuli kiireesti takaisin, että näin mää sen! Siispä taas kahdelle piilolle maalimiehen mukana, jätettiinkin se tällä kertaa siihen kahteen kertaan.

Mielettömän kivat treenit oli, saatiin kyllä ravata keskilinjaa ja piiloja läpi urakalla, mutta siinähän se osahauskuus piileekin. Kiitos taas mahtavalle treeniporukalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti