sunnuntai 14. heinäkuuta 2013


Tänään oli piiiitkästä aikaa hakutreenien vuoro. Päivän tavoite oli vaatimaton, mutta sitäkin tärkeämpi: saada maalimiehelle meneminen taas mukavaksi. Herättelin koiraa jo siinä vaiheessa kun hain motskarit ja pallot maalimiehille mukaan autolta, silmät laajenivat teevadin kokoisiksi kun se Maailman Paras Motskari sujahti reppuun ja sitä lähdettiin viemään pois. Ennen keskilinjalle menemistä haukutin sen pariin kertaan ja kyllä; koiran asenne hommiin on heti aivan toisenlainen. Pantaa ei ollut kaulassa ollenkaan, ainoastaan liina löysällä kiepillä kaulalla ykköselle mennessä eikä lähetyksissä pidetty kiinni lainkaan. Toimii tosi hyvin, ei vahingossakaan saada minkäänlaista väistämistä tai nihkeilyä kiinnipitämisestä.

Ensimmäinen maalimies helpotettiin ihan reilusti, odotti puolivälissä ja lähti piilolle kun olimme ykkösen lähetyspaikalla. 2.-4. antoivat ääniavut taputtamalla. Ensimmäisen kierroksen Motti etsi kokonaan näöllä, näemmä on päässyt unohtumaan että kuono on se väline millä metsässä tehdään hommia. Varsinkin viimeisen piilon kiersi tosi kaukaa takaa, kun yritti nähdä missä maalimies on. Irtosi kuitenkin vauhdilla ja leikki maalimiesten kanssa mielellään, sai lopulta tuoda aarteensa metsästä minulle jonka jälkeen lähetin seuraavalle.

Kakkoskierroksella annettiin vain ääniavut ennen lähetyksiä, muuten samat sävelet kuin ensimmäiselläkin eli jos se tuo lelun takaisin niin saa leikkiä ja kuljettaa sitä keskilinjalle, mutta jos se lähtee niin voi antaa lähteä. Nyt kuonoa käytettiin hieman paremmin, mutta vähän kadoksissa se hajun perusteella eteneminen silti oli. Seuraavalle kerralle tarkoitus olisi kokeilla ihan hajunhakua jotta saadaan homman juonesta taas kiinni, ohjeet tähän saamme toivottavasti treenikaverilta.

Herättely ennen keskilinjalle viemistä, kaikki turha jarruttelu pois (ei todellakaan ole koira joka nousee pannasta jarruttamisesta), kierrosten välissä kunnollinen viilennys, mukavat leikkikaverit piiloilla. Niistä oli tämän päivän hakutreenit tehty ja tavoitehan siis saavutettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti