lauantai 7. heinäkuuta 2012


Motilla oli taas puuhakas päivä. Ensin heppu puhalteli poskiinsa työpäivän ajan takahuoneessa, mutta sitten alkoikin tapahtua. Alkuun suunnattiin kuumannihkeän päivän kunniaksi uittamaan koiria, mukana Katla-karjis omistajineen. Näemmä kiire tuo mukanaan kroolin: kun kaverikin kiihdyttää saman kepukan tai pallon perään, niin onhan se nyt laitettava potkuriin vauhtia!

Karjisviikonloppua varten kävimme ajelemassa lähihoodeilla treenimaastoja katsellen ja päädyimme siihen, että jäljen voi ainakin mainiosti tehdä Ladun majalle, kovin montaa innokasta treenaajaa tuskin maastoon on kerrallaan lähdössä. Kun nyt metsän äärellä oltiin, teimme jäljet kummallekin koiralle. Motille laitoin tärpiksi ruokaa vaihtelevin välimatkoin, jälkeä ajaessa tuli todettua ettei ole välttämätöntä ollenkaan - ainakaan kovin tiheään kylvettynä. Alkumetrit Motti bongaili Froliceja, mutta puolivälin koittaessa oli jo ihan sujuvasti jengalla siitä, mitä tänne on tultu tekemään ja veti homman kotiin hienosti oikoen makupalojen ohi itse jäljen perässä. Taidetaan alkaa opettelemaan keppi-ilmaisuja samantien.

Katlan jäljen vanhenemista odotellessa teimme myös haukkuilmaisuharjoituksia sekä kentällä että metsän puolella, lelulla haukkusarjaa irtosikin mukavasti eikä Motti tunge iholle mekkaloimaan. Metsäharjoituksessa välimatka oli melko lyhyt, lähetin kuitenkin käskyllä etsimään ja sovimme, että maalimies pitää Motin piilolla lelun kanssa leikkien siihen saakka kun tulen paikalle. Piilollakaan en ottanut kontaktia koiraan vaan haukutettiin se vielä kertaalleen, palkkaus lelulla ja porukalla pois, koira ja maalimies keskenään, minä perässä. Taitaa olla nakkikausi nyt ohi, ruoasta tuo ei juurikaan innostu ääntä pitämään, mutta lelut - avot.

Kävin kävelemässä Katlan jäljen ihan mielenkiinnosta koirakon perässä merkkejä pois keräten. Vaikka keli oli kammottava, niin Katla marssi pätevästi jäljen läpi, korjasi harhaantumisensa nopeasti itse ja ilmaisi kepit reippaasti. Ei voi mitään, koirien oman työskentelyn seuraaminen on äärettömän mukavaa. Kiitos Ellille ja Katlalle treeniseurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti