lauantai 14. heinäkuuta 2012


Motilla oli taas työ- ja jälkipäivä. Näytti tulevan Ruudin juoksujen keskellä tarpeeseen, ilme autolta työpaikalle kävellessä oli lievästi sanottuna huojentunut.

Jäljelle päästiin tänään ihan ok säässä, hieman ennen metsään marssimista satoi, mutta keli selkeni mukavasti siihen mennessä kun maaston ääreen pääsimme. Tällä kertaa menikin toisinpäin: loppua lukuunottamatta heppu työskenteli oikein mukavasti, viimeisellä parillakymmenellä metrillä alkoi haahuilemaan. Saattaa olla, että oli kylläkin puhtaasti oma virhe, jälki nimittäin loppui metsäpolun vierelle ja tuolla alueella kuljetaan todella paljon koirien kanssa. Vaikka kuono meinasi viedä himpun väärään suuntaan, selvisimme kuitenkin hyvin loppuun saakka. Seuraavalla kerralla täytyy suunnitella loppukohtaa hieman erilaiselle pisteelle.

Esineruudun alkeita teimme jäljeltä palatessa. Motille ei ollut esineitä valmiina tallatulla alueella, vaan hetsasin sitä hieman esineenä toimineella lapasella jotta toinen älyää mistä on kyse, jätin koiran Ellille hihnaan ja kiikutin lapasen hieman syvemmälle metsään ja lähetin Motin etsimään. Hienosti ja vauhdilla se sieltä takaisin tuotiin, päälle vähän palloleikkejä ja autolle. Ensimmäisellä esineruutuharjoituksella pari viikkoa sitten tein kammottavan mokan: vein esineeksi alueelle motskarin. EI NÄIN. Tyyppi bongasi sen ensimmäisenä ja kiikutti tuhatta ja sataa räpylään: nyt leikitään! Pettymys oli suuri, kun käskin uudelleen etsimään, se löysi jokaisen esineen ja tökki niitä maassa muttei tuonut niitä enää, vaan himoitsi ainoastaan ihanaista motskaria joka oli minulla visusti taskussa. Eikä tule menemään etsittäväksi esineeksi enää ikinämilloinkaankoskaan. Päätös.

Lapasen hakemisia, eli esine-käskyyn tutustumista, tehtiin jo pitkin talvea: lenkillä pudotin lapasen kävellessä kun Motti ei huomaa ja lähetin sen vaihtelevilta matkoilta hakemaan sitä. Karalla tämä meni sen verran hyvin korvien väliin, että tarkkaili minua lenkillä hyvin tarkkaan, ettei tumpula omistaja TAAS hävitä hanskojaan minne sattuu.

Ensi viikonloppuna onkin karjisviikonloppu, saas nähdä mitä kaikkea päästään puuhailemaan silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti