torstai 6. joulukuuta 2012


Mummeli kävi eläinlääkärin juttusilla keskiviikkona. Alunperin varasin aikaa selkäkipujen varalta, aristi nimittäin selvästi ja onhan siellä se vanha vamma minkä on povattu alkavan vihoittelemaan vanhemmiten. Kipulääkkeillä sai muorin näennäisesti kuntoon, siksi aikaa että päästään katsottavaksi, siinä odotellessa alkoi näyttää siltä ettei vika ehkä olekaan selässä. Ensinnäkin rouva harrasti piehtarointia entiseen tapaan hyvinkin ahkerasti, toisekseen huomasin sen aristavan kylkien ja vatsan seutua, säpsähteli ihan kevyestä silityksestäkin. Päätin jo etukäteen, että jos mahasta mitään ylimääräistä löytyy, niin muori jää sille reissulle.

No. Lämpöä oli vähän, sydänäänet ok. Vatsaontelosta ei röntgenkuvassa löytynyt mitään poikkeavaa, selkärankaa kommentoitiin taas kerran sanoin: uskomattoman puhdas ranka näin iäkkäälle koiralle, varsinkin kun se on corgi. Oli kieltämättä mukava nähdä kuva ruodosta itsekin, oikein nätit ja siistit nikamavälit, pientä epätasaisuutta yhdessä välissä (jonka siis piti alkaa oireilemaan) muttei mitään vakavaa. Maksa- ja munuaisarvot sekä pieni verenkuva ok. Ärhäkkä virtsatietulehdus löytyi kyllä, siihen saimme pitkän antibioottikuurin ja tulehduskipulääkkeet, alkuviikosta soittelen bakteeriviljelyn tuloksista.

Helpotus siitä, että tämä on hoidettavissa on kyllä valtava! Raita sai ensimmäiset lääkkeet jo illalla, nukkui koko yön ilman herätyksiä ja oli aamulla erittäin virkeä ja reipas. Nyt vain toivotaan, ettei tulehdus ole ehtinyt levitä.

Jatketaanpas hieman mukavammalla aiheella loppuun... Huligaanit ovat saaneet pantapostia pariinkin otteeseen:


Olen vannonut ja vakuuttanut, että meidän elikoille ei kuuna kullan valkeana tule mitään vaaleanpunaisia vermeitä. Sitten bongasin Ellin luona tämän koristenauhan ja se nyt vain oli niin Ruutia, että oli pakko tehdä tilaus... Miss Captain Sparrow gone pink. Noin viikko tämän jälkeen saapuivat nämä:


Jälleen kerran Ruden syvin olemus on onnistuttu vangitsemaan pantamatskussa täydellisesti, Motin panta passaa väreihin myös oikein loistavasti. Näistä kiitos Katille! Jatkoa odotellessa... ;)

1 kommentti: