lauantai 27. elokuuta 2011

Onnea, Motti 1 v!


Niin vaan kävi, että meidän pikkumies täytti vuoden! Minne katosi pentu, jolla on liian iso nuttu päällä? Synttäriposeeraukset piti napsia heti aamupäivästä, kakun kossi ja Raita saivat illasta. Mummolla sen tuhoamiseen meni noin minuutti, Motti perusteellisempana herkuttelijana nuoleskeli ankkapateetaan kymmenisen minuuttia.

Mitäs tästä reilusta puolesta vuodesta osaisi sanoa... tyyppi on kyllä ihan odotusten mukainen ja vielä enemmänkin. Se on muistuttanut taas sen, millaista on elää tasapainoisen ja hyvähermoisen koiran kanssa - asia, joka saattoi päästä välillä unohtumaan. Raitaa ei ole tarkoitus väheksyä, sitä helpompaa koiraa varsinkin nyt aikuisemmalla iällä saa etsiä (unohdetaan nyt sopivasti rouvan anarkistinen murkkuikä, ainakaan allekirjoittanut ei suuremmin siihen tahdo palata vaikka muistissa onkin), nuo holskunrutjakkeet vaan ovat määränneet viime vuosina hyvin pitkälti suunnan ja sen, mihin asioihin väkisinkin on joutunut keskittymään. Voihan se olla, että sähikäisen aikakin joskus tulee, mutta nyt ihan hyvillä mielin nautiskellaan kyllä siitä, ettei kotona ole ohjuksia. ;)

Koirat ovat viettäneet nyt muutaman viikon päivät tarhassa, isännän koulujakson vuoksi. Kun kelit ovat vielä kohtalaisen lämpöiset, laitoin kokeeksi Raidan Motin kaveriksi ulos ja yllättävän hyvin sekin siellä on viihtynyt. Niillähän on sekä lämmin koppi että suojaisa "tuulikaappi", jonka pohjalle laitoin pitkän maton kaksinkerroin pötköttelyä varten. Välillä mahtuvat sinne molemmat, välillä Motti on kotiin tullessa ollut ulkoruokinnassa kopperon ulkopuolella. Ihme kyllä Saran suosima tähystyspaikka ei ole herran suosiossa lainkaan, pötköttelee ennemmin maan tasolla kuin huopakatolla varjossa. Naapurilta on kyselty metelöivätkö päivän aikana kuinka paljon, kuulemma ei kuulu mitään - lausunto on vieläpä luotettava, joten kai ne sitten rauhassa omiaan tuolla päivät puuhaavat. Yleensähän kukaan ei ole kysyttäessä koskaan kuullut mitään ja silti isännöitsijä ottaa yhteyttä. Tuttu juttu melkoisen monelle koirien kanssa kerrostalossa asuvalle.

Loppukevennykseksi vielä Motin synttärikakku, näitähän tehtiin toki tuplasti jotta molemmille riittää omansa.

1 kommentti: