lauantai 15. kesäkuuta 2013

Sotkamon ryhmänäyttely

ERI SERT ROP RYP BIS2

Loman kunniaksi poikkesimme Kajaanin reissulla Sotkamon ryhmiksessä. Päivä oli julmetun tuulinen ja aamulla luonnollisesti vihmoi vettä, jotta olisi mahdollisimman miellyttävää istuskella päivä alueella. Sade loppui liki koko päiväksi kuin seinään samantien, kun saimme jonotettua ilmoittautumiset ja kannettua Motin häkin ja muut kamat alueelle, onneksi häkin sai alueella olevaan katokseen, mikäs oli miehellä siellä piilossa pötkötellessä.

ERI, SERT, ROP taskussa värjöttelimme tuulisella pihalla, ärsytti jäädä notkumaan jääkalikkana paikalle kun odotettavissa oli, että ryhmäkehästä päästään kuitenkin ensimmäisten joukossa pois. Odotellessa tiirailimme ohi liihottavia turkkirotuja ja veikkailimme ketkä pääsevät jatkoon. Yllätys oli melkoinen, kun koirakkoja toisensa perään kiitellään ja lähtetään kehästä pois - mutta Motti seistä jököttää rivissä edelleen. Vielä suurempi yllätys oli, kun herrasta leivottiin RYP (tuomari Marianne Holm). Rekku alkoi olemaan erittäin väsynyt, joten ansaitun pussailu- ja halailukierroksen jälkeen se pääsi vielä kertaalleen häkkiin elpymään ja porukan kaksijalkaiset jäsenet istuskelivat ihmeissään silmät pyöreinä häkin vieressä.

BIS-kehässä kaikki koirakot sijoittuivat, joten jäljellä oli enää jännitys siitä, minkä väriselle kartiolle matka päättyy. BIS 2 koitui "kohtaloksemme", näyttelyn komeimpana aika odotetusti upea suomenajokoirauros.

Erittäin hieno saldo siis puudelilla, varsinkaan kun näyttelyt eivät varsinaisesti top viidessä mielenkiinnon kohteissamme ole. Näemmä kannattaa lähteä jatkossakin karkeloimaan "No, kun sinne kuitenkin ollaan menossa, niin käydään sitten samalla"-asenteella. Kaikki mitä saadaan tulee mukavana yllärinä, kun odotukset ovat realistisella tasolla. Handleri oli taas loistava ja sai ukkelin höönättyä misseilemään hienosti, tunnelmaanhan hienon sinisen viritti perinteisten namien sijaan motskari. ;)

Arvostelu:
Erinomainen uros hyvät mittasuhteet. Hyvän mallinen pää, voisi olla aavistuksen pidempi. Hyvät korvat, erittäin hyvä runko, ylälinja ja takaosa. Hyvä karvapeite ja liikkeet. Miellyttävä käytös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti